Un şofer prins drogat la volanul maşinii şi un tânăr găsit conducând fără permis au fost reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute de poliţiştii rutieri, în Oradea, ambii alegându-se cu dosare penale. În total, în timpul acţiunilor desfăşurate în weekend pe şoselele din judeţ, 74 de şoferi au rămas fără permise de conducere, iar 24 dintre ei au ajuns în anchetă penală.

Potrivit informărilor transmise luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul găsit drogat la volan este din Baia Mare şi a fost oprit vineri seară pe strada Podgoriei din Oradea, de polițiștii Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene. "În urma testării bărbatului de 35 de ani cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive", spun poliţiştii, care l-au condus pe șofer la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Bihor, pentru analize de sânge, iar apoi l-au depus pentru 24 ore în Arestul Poliţiei Bihor. 

Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

La fel s-a întâmplat și în cazul unui tânăr de 19 ani din comuna Oșorhei care, tot vineri seara, a fost găsit conducând fără permis de conducere pe strada Teatrului din municipiul Oradea. Și el a fost ținut după gratii pentru 24 de ore.

Ai băut, rămâi pasager!

În total, în timpul acţiunilor desfăşurate în weekend pe şoselele din judeţ, 1.033 de conducători auto au fost testați pentru alcool sau droguri. Au fost aplicate 322 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului circulației, dintre care 226 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză.

Totodată, 74 de şoferi au rămas fără permise de conducere, 22 şi fără certificate de înmatriculare, iar 24 de conducători auto au ajuns în anchetă penală.

Poliţiştii rutieri le reamintesc şoferilor că cei depistați la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur în aerul expirat o sancțiune contravențională cu 9 – 20 puncte de amendă, adică între 1.305 – 2.900 de lei și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Pentru cei care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat, fapta va fi încadrată ca infracțiune, care se pedepsește cu închisoare între 1 și 5 ani.

Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!