Două orădence au fost inculpate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor pentru înşelăciune, fals şi uz de fals după ce, în perioada 2016 - 2017, au accesat 25 de contracte de credite de nevoi personale, în numele a tot atâtea persoane.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor cele două femei de 46, respectiv 48 de ani, sunt inculpate pentru înșelăciune în formă continuată, complicitate la înșelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și uz de fals în formă continuată.

În urma cercetărilor s-a stabilit că cele 25 de contracte pentru credite personale s-au încheiat în perioada 2016 - 2017, când orădeanca de 48 de ani era agent al Provident. 

Femeia, spun poliţiştii, "a acţionat la solicitarea și cu ajutorul orădencei de 46 de ani", care obţinea, prin diverse mijloace, datele de identitate ale victimelor, anchetatorii găsind în total 126 de documente măsluite, respectiv adeverinţe de venit, prin care se atesta, contrar realităţii, că solicitanţii creditelor sunt angajaţi ai unor societăți comerciale, precum și declarații notariale, care aparent erau emise de birouri notariale.

Cele două femei și-ar fi însușit banii astfel obținuți și i-ar fi folosit în interes propriu, prejudiciul total fiind calculat la 136.500 de lei. Dosarul penal întocmit pe numele lor a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză.

Între cei păcăliţi se numără şi doi soţi bihoreni, în numele cărora, în octombrie 2016, au fost accesate două împrumuturi în valoare totală de 10.000 lei, şi a căror poveste a fost relatată de BIHOREANUL. Cei doi s-au trezit notificaţi de instituţia non-bancară şi, în urma discuţiilor cu reprezentanţii firmei, au aflat că cineva s-a folosit de o copie a actului de identitate al femeii şi de un cupon de pensie al bărbatului pentru a se împrumuta, în cazul femeii, Gabriela, ataşând şi o adeverinţă de venit falsificată, care atestă că ar lucra ca bucătăreasă la o firmă de catering despre care nici măcar nu auzise. Şi, de fapt, nici nu avea cum, deoarece de câţiva ani femeia lucrează în străinătate, în timp ce Aurel este pensionar de boală.