Proiectul "Tenisul în şcoala ta", proiect care se desfăşoară în baza protocolului încheiat între Federaţia Română de Tenis şi Ministerul Educaţiei Naţionale, cu scopul promovării tenisului în rândul copiilor, a ajuns din această lună şi la Sântandrei.

Şcoala de tenis "Tennis 4 You" Oradea a început implementarea acestui proiect pe 2 decembrie, cu ajutorul Primăriei comunei Sântandrei, a Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din localitate şi a Clubului Sportiv Voinţa Oradea, prin directorul Mircea Drăgoi.

Concret, antrenorul Raul Cristescu, managerul Şcolii de tenis "Tennis 4 You", se ocupă de promovarea tenisului în rândul elevilor din clasele 0-4 de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Sântandrei. În total, sunt angrenaţi 250 de elevi, din nouă clase, care la orele de sport, o dată pe săptămână, învaţă gratuit tainele tenisului.

Pentru antrenorul Raul Cristescu această activitate reprezintă voluntariat, dar el speră ca tinerii elevi din Sântandrei să se îndrăgostească de această disciplină sportivă care, de-a lungul timpului, a adus României multe rezultate frumoase la nivel internaţional şi, astfel, să pună bazele unui club de tenis în comuna de lângă Oradea. 

Raul Cristescu şi-a desfăşurat actvitatea cu şcoala "Tennis 4 You" la Viena, timp de 20 de ani, din 1997 până în 2017, când s-a stabilit în Oradea. 

"Dorim să implementăm acest proiect şi în judeţul Bihor. Este îmbucurător că şi autorităţile ne ajută. Prin protocolul pe care Federaţia Română de Tenis şi Ministerul Educaţiei Naţionale l-au încheiat avem posibilitatea să ajungem în şcoli şi astfel să-i învăţăm pe copii tainele tenisului. Am găsit la Sântandrei o deschidere totală şi chiar ne bucurăm de sprijinul Primăriei", a declarat pentru BIHOREANUL, Raul Cristescu, iniţiatorul proiectului "Tenisul în şcoala ta" la Sântandrei.