Sportivii clubului orădean Wolf au obţinut 27 de medalii la întrecerile Campionatului Naţional de Taekwon-do ITF pentru juniori II şi III, care s-au desfăşurat la Târgu Mureş, în perioada 19-21 mai.

Întrecerile au fost rezervate sportivilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani (juniori III), respectiv 13-15 ani (juniori II) şi au reunit un număr record de participanţi: 570 de sportivi de la 32 de cluburi. Pentru juniori II acest campionat a reprezentat şi un concurs de selecţie pentru Campionatul Mondial din luna septembrie, care va avea loc în Finlanda. 

Clubul Sportiv Wolf Oradea (preşedinte şi antrenor - conducător Harascsák Gyula - 4 Dan, instructori: Gergely Ákos - 3 Dan, Tálinger Alex - 3 Dan şi Hegedűs Richárd - 2 Dan) a participat la acest eveniment cu 26 de sportivi, care au obţinut rezultate deosebite. Este vorba despre 13 medalii de aur, 7 medalii de argint şi 7 de bronz. De asemenea, clubul s-a situat pe locul doi în clasamentul general al rezultatelor, iar Daria Crina Gui a fost desemnată cea mai bună sportivă la categoria 13- 15 ani.

În cadrul festivităţii de premiere a avut loc şi premierea cluburilor şi sportivilor la categoria copii, pe baza rezultatelor obţinute în 2022. Clubul Sportiv Wolf Oradea a ocupat locul 2, iar Daria Crina Gui a fost premiată cu trofeele pentru cel mai bun sportiv la probele de luptă şi tehnici speciale.

La arbitraj, clubul orădean a fost reprezentat de Szabó János, Casandra Cornea şi Rareş Cosma.

În urma rezultatelor obţinute la acest campionat, respectiv la Campionatul Naţional de juniori - seniori şi la Campionatul European de juniori - seniori, 8 sportivi ai clubului orădean au fost convocaţi în Lotul Naţional în vederea participării la Campionatul Mondial. Este vorba despre: Gui Daria, Gui Denisa, Cornea Larisa, Bajgyik Baranyi Botond şi Molnár Balázs la juniori II; Simon Barbara şi Szabó János la juniori I şi Tálinger Alex la seniori.

„Doresc să-i felicit şi pe această cale pe toţi sportivii pentru aceste rezultate excelente. Cu foarte mult efort depus, prin foarte multă muncă, reuşim să ne menţinem de ani de zile în topul cluburilor din România, reprezentând o forţă pe paleta Taekwon-do-ului românesc, dând din ce în ce mai mulţi sportivi şi echipei naţionale, care la rândul lor ne reprezintă la nivel internaţional", a transmis preşedintele clubului Wolf Oradea, Harascsák Gyula, într-un comunicat.

Clasările pe podium obţinute de sportivii de la CS Wolf Oradea la întrecerile de la Târgu Mureş:

Locul I: Gui Daria (2), Kalmár Erik (2), Cornea Larisa (2), Molnár Balázs, Balog Erik, Halász Anna, Borz Cristian, echipa de juniori II feminin (2) şi echipa de juniori II masculin.

Locul II: Cornea Larisa, Halász Anna, Gui Denisa, Bajgyik Baranyi Botond, Borz Luca, echipa de juniori II feminin şi echipa de juniori II masculin.

Locul III: Mărginean Ştefania (2), Szerefi Erik (secţia din Biharia), Marchiş Adrian, Gui Daria, Halász Levente şi echipa formată din Gui Denisa - Cornea Larisa la luptă tradiţională.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!