După o perioadă de pauză peste iarnă şi o minivacanţă de Paşte, constructorii care reabilitează podul Sfântul Ladislau, închis traficului pietonal, au reluat lucrul în forţă.

Muncitorii au finalizat în weekend lucrările de hidroizolaţie a podului, iar luni au început montarea elementelor de piatră depozitate deja în Piaţa Unirii.

"Plăcile de piatră scobită care vor servi ca jgheaburi de scurgere a apei sunt lipite între ele, după care vor fi montate pe pod. Este o muncă destul de migăloasă pentru că apa trebuie să aibă cădere spre cele două maluri cu o diferenţă de nivel de numai un centimetru", a povestit un muncitor.

Piesele balustradei din granit aurit, care urmează să fie completate cu elemente de feronerie, împreună cu jgheaburile şi dalele din piatră naturală care vor acoperi trotuarul cântăresc în total 280 de tone.

În paralel cu montarea elementelor de piatră echipele de muncitori lucrează la conectarea reţelei de termoficare de pe pod la sistemul centralizat al oraşului şi zidul de sprijin de pe capătul podului dinspre Piaţa Unirii.

Reabilitarea podului Ladislau a demarat pe 15 septembrie 2015, cu termen de predare în şase luni. Executate de SC Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby AS, la un preţ de 5,1 milioane lei, lucrările au fost suspendate înaintea sărbătorilor de iarnă şi reluate la începutul lunii februarie.

Perioada de pauză a impus amânarea termenului de predare până pe 31 mai, iar din 5 aprilie circulaţia pietonală pe pod a fost restricţionată pentru circa o lună.