"Primăria a semnat două contracte de finanţare pentru reabilitarea clădirii Licerului Lorantffy Zsuzsanna şi a Şcolii Avram Iancu", a anunţat viceprimarul Rozalia Biro, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Semnarea celor două contracte a avut loc luni, 3 mai, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Nord-Vest de la Cluj, iar finanţarea lor va fi asigurată din fonduri europene prin intermediul Programului Operaţional Regional al UE.

Lucrările de reabilitare, modernizare, extindere şi achiziţie de dotări pentru Şcoala cu clasele I-VIII Avram Iancu au fost estimate la 8,2 milioane lei, inclusiv TVA, sumă din care 6,3 milioane lei sunt fonduri nerambursabile, iar diferenţa este asigurată în comun de Primărie şi de Ministerul Educaţiei.

Reabilitarea Liceului Lorantffy Zsuzsanna a fost apreciată la 7,6 milioane lei cu TVA inclus, din care 6 milioane lei sunt din fonduri europene.

Valoarea totală a investiţiilor care urmează să fie făcute la cele două unităţi şcolare se ridică la 3,7 milioane euro, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la data semnării contractului de finanţare.