Societăţii Electrocentrale i-a fluierat încă o dată glonţul pe la ureche. Adunarea Generală a Creditorilor Electrocentrale a votat miercuri aprobarea planului de reorganizare al societăţii propus de administratorul special Stănel Necula.

Hotărârea a fost luată cu trei voturi "pentru" din partea furnizorilor indispensabili cum este Unicom şi Maestro, a celor chirografari cum este Complexul Energetic Oltenia şi a reprezentanţilor salariaţilor, şi două voturi "împotrivă" din partea creditorilor garantaţi cum ar fi Ministerul Finanţelor şi Banca Transilvania.

În cazul în care planul nu ar fi adunat suficiente voturi "pentru", Electrocentrale ar fi intrat în faliment.

Odată aprobat planul de reorganizare, acesta va trebui adus la cunoştinţa judecătorului sindic în cadrul înfăţişării programate pentru data de 14 septembrie.

"În toamnă ne vom prezenta în faţa judecătorului sindic pentru a afla decizia lui. Părerea mea este că în proporţie de 80% va decide în favoarea continuării activităţii", a declarat Stănel Necula.

Aprobarea planului de reorganizare de către creditori este o veste bună nu doar pentru angajaţii societăţii, care îşi văd securizate locurile de muncă măcar până în toamnă, ci şi pentru foştii salariaţi trimişi în şomaj.

Dacă Electrocentrale ar fi intrat în faliment, conducerea societăţii nu ar mai fi fost în măsură să ceară Guvernului acordarea a 26 de salarii pentru fiecare angajat trimis în şomaj în baza Ordonanţei 36 din 2013 referitoare la măsuri de protecţie socială în cazul disponibilizărilor colective.