Grupul de Comunicare Strategică a informat, joi, că în ultimele 24 de ore în judeţul Bihor a fost înregistrat un nou număr record de îmbolnăviri cu Covid – nu mai puţin de 66, ceea ce duce bilanţul la un total de 1.505 cazuri înregistrate de la începutul pandemiei.

GCS a raportat pentru judeţul Bihor şi noi decese, fără a preciza numărul acestora, dar sursele BIHOREANULUI afirmă că în ultimele 24 de ore în Spitalul Municipal din Oradea şi-au pierdut viaţa 3 pacienţi cu Covid, toţi cu diverse comorbidităţi.

Este vorba, conform surselor, de trei femei, una de 78 ani din Oradea, alta de 74 ani din Finiş şi una de 76 ani din Aştileu, toate suferinde de pneumonii virale severe.

În ce priveşte cele 66 noi îmbolnăviri raportate joi, acesta este un nivel fără precedent, anterior cele mai multe noi infectări fiind în număr de 59, pe data de 5 august, zi în care au fost consemnate, de asemenea, tot 3 decese.

Conform surselor locale, în ultimele 24 de ore în judeţ au fost făcute 701 teste PCR, cele mai multe de până acum, 26 din ele reconfirmând prezenţa virusului la persoane confirmate anterior cu Covid.

Sursele citate spun că majoritatea celor 66 noi cazuri au fost depistate în rândul persoanelor care au fost în legătură cu persoane diagnosticate anterior cu SARS-CoV-2, aşa numiţii "contacţi".

Pe de altă parte, între cele 66 persoane se află şi un angajat şi 5 pacienţi ai Spitalului Judeţean, tot atâţia de la spitalul din Aleşd, 4 pacienţi din spitalul Beiuş, 3 pacienţi ai spitalului din Salonta, 2 de la Ştei, un angajat al Spitalului Militar, precum şi 3 angajaţi ai companiei orădene Plexus şi 9 persoane care s-au testat la cerere, contra cost.

În ce priveşte provenienţa celor 66 noi cazuri de Covid, persoanele diagnosticate în ultimele 24 de ore au domiciliul în Nucet, Oradea, Bratca, Popeşti, Lăzăreni, Dobreşti, Sârbi, Copăcel, Nojorid, Oşorhei, Bunteşti, Pomezeu, Ştei, Ineu, Finiş, Tinca, Batăr, Salonta, Vârciorog, Tulca, Pocola, Beiuş, Ţeţchea, Lugaşu de Jos, Roşia, Tileagd, Şuncuiuş, Borod, Ceica, Sântandrei, Câmpani, Auşeu, Drăgăneşti şi Avram Iancu.

În judeţul Bihor, "recordul zilei" a fost consemnat în legătură cu locuitori ai oraşului Nucet, nu mai puţin de 14 persoane de aici fiind confirmate cu Covid în ultimele 24 de ore. De asemenea, în Oradea au fost depistaţi cu coronavirus 8 membri ai unei aceleiaşi familii, credincioşi neoprotestanţi.

În ce priveşte vindecările din Spitalul Municipal Oradea, numărul acestora a urcat la un total de 801, ceea ce înseamnă că în ultimele 24 de ore au fost declarate vindecate 18 persoane.

Joi dimineaţă, în unitatea anti-Covid erau internaţi 370 pacienţi, din care 7 la Terapie Intensivă.

Joi a fost şi la nivel naţional o zi cu două recorduri, GCS raportând 1.454 noi îmbolnăviri şi 53 decese. În prezent, 7.437 persoane sunt spitalizate în toată ţara, din care 478 la Terapie Intensivă.