Orădenii mai au la dispoziţie doar două săptămâni să îşi plătească impozitele fără penalităţi. Conducerea municipalităţii le-a reamintit vineri, prin cadrul unui comunicat de presă, contribuabililor orădeni, persoane fizice şi juridice, că termenul scadent penru plata impozitelor şi taxelor locale aferente semestrului II al anului 2011 este data de 30 septembrie.

Depăşirea termenului de 30 septembrie atrage după sine aplicarea unor majorări de întârziere în cuantum de 2% pe lună sau fracţiune de lună. Conform OUG 39 din 2010 majorările se aplică începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă până la data stingerii sumei datorate.

Reprezentanţi municipalităţii le reamintesc orădenilor că îşi pot achita impozitele şi taxele locale la Sala ghişeelor din incinta Primăriei, respectiv unităţiile Direcţiei de Poştă şi cele CEC Bank. Sumele datorate se mai pot achita inclusiv pe Internet la secţiunea "Plăţi online" de pe siteul Primăriei, www.oradea.ro. Serviciul de plată online permite accesul pe baza codului numeric personal pentru persoane fizice, respectiv a codului fiscal pentru persoane juridice, iar plata se realizează fără comision.