Aleșii bihorenilor din Consiliul Județean au aprobat vineri, în unanimitate, propunerea conducerii administrației județene de a depune spre finanțare, până pe 11 decembrie, un proiect pentru amenajarea de piste pentru bicicliști în Bihor, Alba și Cluj.

Proiectul ar urma să fie finanțat prin PNRR, mai precis printr-un program de amenajare în întreaga țară a 3.000 de kilometri de trasee cicloturistice, o condiție de bază pentru eligibilitate fiind continuitatea de cel puțin 150 km a pistelor pentru bicicliști.

„Conform ghidului de finanțare, sunt eligibile consiliile județene și Apele Române. În baza înțelegerii pe care am făcut-o cu colegii de la Apele Române, dânșii au depus un proiect în zona de nord a județului Bihor, unde au rambleuri de diguri în zona Valea Ierului – Barcău. Consiliul Județean Bihor a pregătit un proiect pe două direcții. O direcție înspre județul Alba, pe rambleul liniei de cale ferată de la Cordău către Holod, urmând apoi drumurile județene, și cealaltă direcție înspre Cluj, pe Valea Crișului Repede, urmând digurile Hidroelectrica și drumurile județene din zonă”, a precizat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Administrația județeană intenționează să amenajeze în Bihor 338 de kilometri de piste ce vor traversa 35 unități administrativ-teritoriale, partenere în proiect, traseul total care va străbate cele trei județe - Bihor, Alba și Cluj - urmând să aibă 780 de kilometri.

Nu este primul parteneriat cu aceste județe, anul trecut fiind încheiat un acord între cele trei consilii județene pentru dezvoltarea și promovarea turistică a zonei carstice a Munților Apuseni, prin care cele trei părți au convenit să realizeze mai multe obiective de interes comun.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!