Primăria alocă 300.000 lei pentru finanţarea a 27 proiecte de interes public din domeniile cultură, sport şi tineret care vor completa calendarul de evenimente al municipalităţii în anul în curs.

"Agenda evenimentelor de interes public pe anul 2017 va fi astfel susţinută şi de proiecte organizate de ONG-uri sau alte structuri private, printr-un program de finanţare care are ca principal scop completarea şi crearea de noi evenimente, în legătură directă cu tematica, locaţia şi perioada celor deja stabilite", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Teatrul ia caimacul

Conform listei publicate de Primărie, cea mai mare finanţare, de 80.000 lei, o va atrage Fundaţia Culturală Festivalul Internaţional de Teatru Oradea, pentru organizarea festivalului cu acelaşi nume, urmată de Uniunea Femeilor din Bihor, pentru organizarea Festivalului de Folk (28.000 lei) şi Fundaţia Varadinum, pentru Festum Varadinum (20.000 lei).

La rândul său, Asociaţia Clubul Sportiv Swimmotoball va primi 15.000 lei pentru orgnaizarea turneului de nataţie Swimm în Oradea.

Şi alţii...

Finanţări de câte 10.000 lei vor mai primi Fundaţia Comunitară Oradea, pentru organizarea maratonului de înot Swimathon, şi Asociaţia Star Vivere, pentru festivalul cu acelaşi nume.

Aceeaşi sumă o vor atrage Clubul Sportiv Xterra, pentru triatlonul X-Man, Asociaţia Euro Foto Art, pentru expoziţia Dialog Fotografic Oradea, şi Fundaţia Deo Gloria, pentru proiectul cultural City Opera.

Iniţiatorii proiectelor câştigătoare vor fi contactaţi în perioada următoare de reprezentanţii municipalităţii pentru completarea dosarului de finanţare.