Amplasamentul a fost predat luni, constructorii se pot apuca deja de lucru. Firmele Gauss Topo, Abed Nego şi Ritmoteh vor demara săptămâna aceasta lucrările de strămutare către linia ferată a şoselei din faţa aquapark-ului Nymphaea.

Lucrările, în valoare de 3,1 milioane lei, au termen de predare de şase luni şi vor trebui finalizate până la 1 mai 2017, la deschiderea viitorului sezon estival.

"La inaugurarea aquapark-ului Nymphaea parcarea din faţă s-a dovedit neîncăpătoare. Prin mutarea axului străzii Codrilor, parcarea se va extinde la 389 locuri, din care 112 locuri noi", a declarat viceprimarul Florin Birta, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, lucrările vor începe din zona ştrandului Dinamo cu racordarea accesului acestuia la noul drum şi amenajarea canalizării pluviale.

În paralel, constructorii vor reloca reţelele subterane din zonă şi vor muta gardul Bazinului Olimpic pentru a lărgi parcarea.

Odată cu strămutarea axului drumului, în intersecţia străzilor Aleea Ştrandului, Olteniei şi Piatra Craiului va fi amenajat un sens giratoriu pentru fluidizarea circulaţiei.