Compania de Apă Oradea (CAO) va reabilita şi extinde pe bani europeni reţelele de apă şi canalizare din 8 localităţi din Zona Metropolitană Oradea, Tinca şi Beiuş. "Nu există niciun motiv întemeiat pentru care să fie respins de la finanţare proiectul depus de CAO. Dacă totul merge bine, în primăvara anului viitor vor începe lucrările", a declarat primarul Ilie Bolojan luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul Ilie Bolojan a mai spus că valoarea totală a proiectului se ridică la 93 milioane euro sumă din care nu mai puţin de 39,6 milioane euro vor fi alocate localităţilor înscrise în prima etapă.

Suma va fi investită în amenajarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare menajeră şi pluvială şi construcţia unei noi staţii de pompare în Oradea. "În următorii trei - patru ani toţi locuitorii municipiului, cu excepţia zonelor dezvoltate chiar în ultimii ani, vor avea locuinţele branşate la reţelele de apă şi canalizare", a spus Bolojan.

Spre exemplu, în zona de case a cartierului Ioşia vor fi înlocuite reţelele de apă din azbest iar în cartierele Oncea şi Grigorescu care nu sunt conectate la sistemul de apă şi canalizare vor fi montate reţele noi.

De altfel, studiul de fezabilitate al proiectului a fost aprobat, luni, în unanimitate de consilierii locali.