Senatorul Ioan Mang a organizat joi, la cabinetul său de la sediul PSD Bihor, extragerea câştigătorilor a ceea ce el a numit "campania de informare" iniţiată la începutul lunii iunie, când a expediat pe adresele a 85.000 de bihoreni un pliant electoral realizat în perspectiva alegerilor locale de anul viitor.

Liderul social-democrat vrea să candideze la şefia Consiliului Judeţean, cu argumentul că celălalt partid din USL, şi anume PNL, are deja un candidat la Primăria Oradea, dar şi cu motivaţia că partidul său e singurul care "creşte" în judeţ.

Întrebări şi lozinci

Fluturaşul trimis de senatorul Ioan Mang către bihoreni avea pe coperta I fotografia politicianului, însoţită de explicaţia "Senatorul tău pentru Bihor!", de sloganurile "Problema ta mă preocupă! Ideea ta mă interesează!" şi de îndemnul "Contactează-mă! Pentru mine tu contezi!".

Pe pagina a doua a fluturaşului, Mang ataca "mandatul nereuşit" al PNL la conducerea CJ Bihor în următorii termeni: "Din păcate, în ultimii ani, judeţul nostru a stagnat din punct de vedere al dezvoltării şi este încă departe de stadiul la care ne-am dori cu toţii să ajungă. Chiar şi cei care au condus în ultimii ani Consiliul Judeţean sunt nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în Bihor, recunoscând public că a fost un mandat nereuşit şi că nu au realizat ceea ce au promis în 2008. Doresc să schimbăm această stare de lucruri".

Pagina a treia a fluturaşului conţinea trei întrebări la care bihorenii sunt invitaţi să răspundă: "Care este cea mai grea problemă cu care se confruntă familia Dvs? Ce credeţi că trebuie rezolvat cu prioritate în localitatea Dvs? Care este principala problemă pe care viitorul preşedinte al CJ Bihor trebuie să o rezolve?".

Pe coperta a IV-a a fluturaşului distribuit de Ioan Mang se menţiona că persoanele la care a ajuns pliantul pot expedia răspunsurile pe adresa PSD Bihor, până la data de 15 iulie, cu perspectiva ca, printr-o tombolă, acestea să câştige trei mari premii (un DVD player, un aspirator şi un cuptor cu microunde), plus alte 50 de aparate electrocasnice.

Răspunsuri de la 4%

Joi, 28 iulie, senatorul Ioan Mang s-a ţinut de cuvânt, organizând la biroul său de la sediul PSD Bihor extragerea câştigătorilor tombolei electorale, ajutat de un copil de 7 ani, Mihai Ghergheleş, şi de preşedintele PSD Oradea, Claudiu Pop.

Cu această ocazie, Mang a declarat că i-au trimis taloane cu răspunsuri 3.782 de bihoreni. "Pentru noi înseamnă un rezultat foarte bun. Practic, avem peste 4% din numărul taloanelor care au fost trimise în judeţ. În mod normal, la un astfel de sondaj se depăşeşte foarte rar procentul de 2%, mai ales că oamenii au trebuit să cumpere timbre şi să expedieze taloanele", a declarat Ioan Mang.

Potrivit spuselor sale, taloanele au fost expediate din 52 de oraşe şi comune, cele mai multe din Oradea (1.600), Săcueni (500) şi Marghita (300).

Tot în conformitate cu spusele lui Mang, la prima întrebare, cea vizând problemele cu care se confruntă familiile din Bihor, "răspunsurile au vizat cu precădere problemele financiare, lipsa locurilor de muncă, problemele medicale şi nivelul mic al pensiilor".

La a doua întrebare, referitoare la problema cea mai importantă din localităţi, respondenţii au menţionat lipsa infrastructurii de apă, canalizare şi drumuri, în timp ce la a treia întrebare, privind priorităţile viitorului preşedinte al Consiliului Judeţean, majoritatea răspunsurilor a vizat drumurile judeţene şi comunale.

Cine răspunde câştigă

Senatorul Ioan Mang a declarat că, datorită numărului mare de taloane primite, "organizatorii campaniei au decis mărirea numărului de premii de la 53 la 103".

La extragerea taloanelor câştigătoare din urnă, premiul I, un sistem Home Cinema, a revenit unui localnic din Săcueni, Nagy Sandor, premiul al II-lea, un aspirator, revenind Marilenei Paul, din Inand, iar premiul al III-lea, un cuptor cu microunde cu grill, va ajunge la Nagy Arcadie din Parhida.

Celelalte 100 de premii constau în produse electro-casnice: uscătoare de păr (35 bucăţi), storcătoare de fructe (26 bucăţi), fiare de călcat (25 bucăţi) şi fierbătoare (14 bucăţi). Lista completă a câştigătorilor poate fi consultată şi pe blogul senatorului Mang, blog.ioan-mang.ro