Incident fără precedent la Ministerul Finanţelor. 40% dintre bugetari nu şi-au primit salariile în 13, 14 sau 15 mai, datele în care şi-au primit banii până acum.  

Jurnaliștii de la Digi24 au anunțat luni că bugetarii care nu şi-au primit salariile sunt angajați în domeniile educaţiei, sănătăţii şi în sistemul de apărare naţională.

"Din motive obiective, în data de 13 mai 2022 (vineri - n.r.), s-au înregistrat disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum şi în sistemul de plăţi interbancare, înregistrându-se întârzieri parţiale la plată", a transmis Ministerul Finanţelor, printr-un comunicat, scrie Libertatea.ro

Reprezentanţii ministerului au precizat că 60% dintre angajaţii de la stat şi-au primit salariile la timp, iar restul operaţiunilor de plată se vor face în decursul zilei de luni.

"În toate cazurile este vorba de termene de plată scadente în zilele de 14 şi 15 mai", se mai arată în comunicat, unde se precizează şi că reprezentanții ministerului regretă "neajunsurile create".

Potrivit Digi24, Ministerul Finanțelor a trimis toate plăţile către bănci în prima parte a zilei de luni, iar instituţiile financiare urmează să proceseze plăţile şi să le trimită tuturor angajaţilor de la stat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!