Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 descoperite în judeţul Bihor tinde spre o medie zilnică de 30-40. Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura au anunţat joi, printr-un comunicat, că au fost identificate încă 41 de persoane infectate, după ce în ziua precedentă au fost făcute 414 teste, ceea ce înseamnă că 9,90% din total au indicat prezenţa coronavirusului.

"Majoritatea cazurilor noi sunt în focare familiale, mai ales în Oradea. Sunt familii întregi, cu copii chiar şi de 1 an, de 5 sau de 7 ani. Anchetele epidemiologice sunt în curs de desfăşurare, încă nu ştim link-urile epidemiologice, de la cine au pornit infectările", a declarat BIHOREANULUI directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Aceasta a precizat, de asemenea, că deocamdată nu se ştie nici câte din cele 41 de persoane recent diagnosticate erau vaccinate şi câte nu.

Odată cu înmulţirea numărului de persoane infectate, a crescut şi totalul celor spitalizate. Joi dimineaţă, erau internaţi 67 de bihoreni cu Covid, dintre care 13 în stare gravă, la Terapie Intensivă. De asemenea, numărul cazurilor Covid active a ajuns la 283.

Odată cu noile infectări, numărul total al îmbolnăvirilor înregistrate în Bihor de la începutul pandemiei a ajuns la 29.781, din care 27.916 s-au încheiat cu vindecări.

Din fericire, în ultima zi nu a avut loc niciun deces la persoanele infectate, astfel că numărul total al deceselor a rămas la 1.582.

În ce priveşte campania de vaccinare anti-Covid, în ultimele 24 de ore au fost administrate în întregul judeţ doar 222 dr doze de ser, numărul persoanelor vaccinate complet fiind de 119.889, adică doar 22,19% din populaţia eligibilă, cu vârsta de cel puţin 12 ani.