Minivacanţa de la finalul lunii noiembrie, prilejuită de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei şi de Ziua Naţională, a fost prelungită. Ziua de 2 decembrie, adică vineri, va fi liberă pentru mulţi dintre români, în urma unei hotărâri luate de Guvernul României.

De cele cinci zile libere se vor bucura bugetarii, adică salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice, şi elevii, în timp ce românii care lucrează la companii private vor fi liberi doar în zilele de miercuri, 30 noiembrie, când se sărbătoreşte Sfântul Apostol Andrei și joi, de Ziua Națională a României și, evident, în weekend.

Cum ziua de 2 decembrie nu este o sărbătoare legală, în cazul angajaţilor care lucrează în companiile private decizia de a declara ziua de vineri liberă va fi luată de conducerea fiecărei firme în parte.

De asemenea, decizia "nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 decembrie 2022 şi nici participanţilor în aceste procese", se arată în hotărârea luată de Guvern, scrie Ziare.com

Următoarele zile libere vor fi acordate cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!