La doar două săptămâni de la deschiderea oficială a sezonului motociclistic 2012, în judeţul Bihor cluburile motociclistice Hawks (Sălard), Black Eagles (Oradea) şi White Wolves (Oradea) vor organiza primul mare marş motorizat al anului.

Potrivit organizatorilor, marşul "Împreună pentru Bihor" se va desfăşura în cadrul campaniei "Respectul în trafic salvează vieţi", în perioada 11 - 13 mai, şi va reuni nu mai puţin de 500 de bikeri ardeleni.

La eveniment şi-au confirmat deja participarea motociclişti din judeţele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Cluj şi Arad care vor face împreună turul judeţului pentru a mărşălui în final, duminică la amiază, pe şoselele orădene.

Respectul salvează vieţi

Scopul acţiunii din week-endul viitor este de a atrage atenţia asupra comunităţii moto în Bihor şi a conştientizării tuturor participanţilor la trafic asupra existenţei motocicliştilor pe drumurile publice.

"Numai prin organizarea unor astfel de evenimente conducătorii auto vor acorda o mai mare atenţie motocicliştilor în trafic, mai mult respect, evitând astfel producerea unor evenimente auto cu victime motociclişti", a declarat Dan Todoran, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al clubului White Wolves.

Marşul motociclistic va porni vineri la ora 10, din parcarea magazinului Real 2 pe ruta: Oradea, Săcuieni, Valea lui Mihai, Marghita, Pădurea Neagră, Aleşd, Oradea şi Sânmartin cu loc de campare în Băile 1 Mai unde motocicliştii vor şi înopta.

Sâmbătă la ora 11, coloana va porni pe direcţia Oradea, Aleşd, Borod, Roşia, Beiuş, Cociuba, Salonta, Mădăras cu revenire în municipiul reşedinţă de judeţ şi sosire în Băile 1 Mai.

În cea de-a treia zi a evenimentului, motocicliştii vor pleca la ora 11 spre Oradea pentru un tur al oraşului pe străzile: Nufărul, Dimitrie Cantemir, Independenţei, Magheru, Ştefan cel Mare, Transilvaniei, Dacia, Decebal, Calea Aradului, Oneştilor, Tudor Vladimirescu, Piaţa Unirii, Calea Clujului, Seleuşului şi Bumbacului.

Coloana va reveni în jurul amiezii în Băile 1 Mai unde sunt aşteptaţi toţi pasionaţii de motociclete. Evenimentul va lua sfârşit în mod oficial la ora 15 când motocicliştii vor porni către casele lor.

Acţiunea din perioada 11 - 13 mai se bucură de sprijinul şi colaborarea Inspectoratulului Judeţean de Poliţie Bihor. Pentru a preîntâmpina orice evenimente nedorite şi pentru a putea interveni rapid în caz de nevoie, pe lângă vechicolul A-Car de remorcare a motocicletelor avariate, organizatorii vor pune la dispoziţia participanţilor la marş o ambulanţă care va însoţi permanent convoiul aflat în mişcare.