Consiliul Local a hotărât marţi cu unanimitate de voturi revocarea a nu mai puţin de 51 de contracte de comodat încheiate cu orădeni care au primit de la Primărie teren pentru casă în Cartierul Tineretului din zona străzii Clujului.

Semnatarii contractelor de comodat vor rămâne fără teren pentru că nu au respectat prevederile contractuale privitoare la obţinerea autorizaţiei de construcţie şi începerea lucrărilor la casă în termen de cel mult un an de la data punerii în posesie asupra terenului.

"Biroul Cadastru a predat parcelele destinate construirii în cursul anului 2007. Prin Hotărârile de Consiliu Local 903 din 2008 şi 115 din 2009 s-au acordat beneficiarilor Legii 15 din 2003 noi termene pentru obţinerea Autorizaţiilor de construire, ultimul expirat la data de 4 mai 2009", se menţionează în raportul de specialitate anexat textului hotărârii de Consiliu Local.

Conform evidenţelor municipalităţii din cei 51 de semnatari ai contractelor de comodat 47 nu au făcut demersuri nici măcar pentru obţinerea autorizaţiei de construire iar patru au obţinut autorizaţia dar nu au început lucrările.