Un şofer care, joi dimineaţă, a făcut „spectacol” pe DN 19 prin Bihor, conducând zeci de kilometri pe sensul opus de circulaţie şi făcând mai multe manevre care i-au pus în pericol pe alţi participanţi la trafic, a fost urmărit de poliţişti şi forţat să oprească, în final, în Diosig, unde a fost scos în cătuşe de la volan.

Potrivit unei informări transmise de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar-şef Alina Fărcuţa, bărbatul a făcut un adevărat raliu, circulând pe sensul opus de circulație atât în Oradea, cât şi, ulterior, în Biharia, Satu Nou, Tămășeu, Roșiori, depăşind neregulamentar, inclusiv pe trecerea de pietoni.

Alerta a fost dată de un alt şofer din trafic, prin 112, iar în zonă a fost trimis un echipaj al Secției 3 de Poliție Rurală Biharia.

"Poliţiştii l-au interceptat în trafic, însă bărbatul a refuzat să oprească la semnalul legal al polițiștilor, continuându-și deplasarea până la intrarea în localitatea bihoreană Diosig, unde a virat la stânga, pătrunzând într-un șanț", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor. 

Ceea ce nu se spune în comunicat este că şoferul a efectuat manevra de viraj pentru că văzuse un drum în stânga sa şi a crezut că îi va putea păcăli pe poliţiştii care blocaseră şoseaua principală cu două autospeciale. Numai că strada cu pricina avea un şanţ la intrare, în care autoturismul bărbatului s-a blocat şi nu a mai putut ieşi. 

Cert este că şoferul, un bărbat în vârstă de 45 ani din municipiul Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, a avut un comportament agresiv şi a fost scos în cătuşe de la volanul maşinii, aspect surprins de alţi participanţi la trafic, care au postat fotografii şi înregistrări video pe Facebook.

În prima fază, agenţii rutieri au crezut că bărbatul băuse şi, pentru că era mult prea agitat ca să-l testeze la faţa locului, a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic judeţean Oradea. Aici, însă, atât testul pentru alcool, cât şi cel pentru depistarea drogurilor au avut rezultat negativ, motiv pentru care, şoferul a fost internat forţat la Secţia de Psihiatrie a spitalului, pentru investigaţii.

"Bărbatul a fost internat involuntar într-un spital din municipiul Oradea", scrie, de altfel, şi în comunicatul Poliţiei Bihor.

Până când medicii se vor lămuri dacă acesta mai poate conduce, poliţiştii rutieri i-au suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 510 zile, adică aproximativ un an și jumătate, şi l-au sancţionat contravenţional cu 16 puncte amendă, în valoare de 2.320 de lei.

Totodată, pentru că autoturismul condus de acesta nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare în partea din față, polițiștii au dispus și retragerea certificatului de înmatriculare a vehiculului.

sursa video: Facebook / Csaba Fodor

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!