Încă o stradă din cartierul Ioşia va fi asfaltată. Consiliul Local a aprobat marţi indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de modernizare a străzii Coriolan Hora, situată imediat dincolo de liniile de cale ferată din zona şoselei de centură, inclusiv cu realizarea reţelei de canalizare pluvială.

Potrivit studiului de fezabilitate, asfaltarea a 2,4 kilometri de stradă va costa 5,2 milioane lei cu TVA inclus. Lucrarea se va realiza din bugetul local şi va avea un termen de predare de două luni.

"Ne dorim să asigurăm îmbunătăţirea continuă a străzilor din municipiu, îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor prin asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă şi confort. În anii care urmează, Primăria Oradea intenţionează inclusiv obţinerea unor fonduri pe mobilitate urbană sau pe alte programe de finanţare, prin care să continuăm asfaltarea acestor străzi", a declarat viceprimarul Florin Birta, potrivit unui comunicat al municipalităţii.

În cartierul Ioşia mai sunt în prezent în curs de modernizare încă 18 străzi, lucrările urmând să fie finalizate anul acesta.