Constructorii şi-au terminat munca, bicicliştii pot ieşi la plimbare. Primăria Oradea a anunţat vineri că firma Asfamixt a finalizat lucrările de amenajare a celui de-al doilea tronson al pistei pentru biciclete Oradea – Berettyoujfalu. Investiţia, în valoare de 316.000 euro, a constat în amenajarea a încă 5,7 kilometri de drum şi a fost recepţionată miercuri de reprezentanţii municipalităţii.

Tronsonul doi al pistei porneşte de la podul Sovata, cu trecere prin strada Oneştilor şi parcul Padiş, până la malul drept al pârâului Peţa, pe care înaintează până la intersecţia cu strada Abatorului.

Pista pentru biciclete mai leagă, tot pe malul drept al pârâului, intersecţia străzilor Făgăraşului cu Armatei Române de strada Feldioarei şi strada Erkel Ferenc de şoseaua de centură în zona CET II cu trecere prin străzile Prieteniei, Peţei şi Depozitului.

Lucrările la pista pentru biciclete Oradea – Berettyoujfalu au început în anul 2013, iar primul tronson, care leagă Şoseaua Borşului de Piaţa Ferdinand, lung de 9 kilometri a fost deja amenajat de firma Drumuri Orăşeneşti pentru suma de 900.000 euro.

Cel de-al treilea tronson al pistei se află în momentul de faţă în fază de evaluare şi va interconecta pistele deja realizate. Printre altele, acesta va lega strada Podului de malul Crişului Repede cu trecere prin străzile Ştefan cel Mare, Lacu Roşu şi Dacia (4,5 kilometri), străzile Barcăului şi Lipovei (1,1 kilometri), Calea Republicii de stadionul Iuliu Bodola (840 metri), ştrandul municipal de Bulevardul Magheru (585 metri), Bulevardul Averescu de strada Dragoş Vodă (395 metri) şi parcul Bălcescu de strada Ovid Densusianu cu trecere de-a lungul malului stâng al pârâului Peţa.

Lucrările vor trebui finalizate până pe 30 septembrie.

Citeşte pe aceeaşi temă şi Piste către nicăieri: Primăria a investit în amenajarea de piste ineficiente pentru biciclişti (FOTO)