RER Vest a montat la începutul acestei luni 60 de coşuri de gunoi stradale în locul celor distruse sau vandalizate precum şi în zonele în care nu existau suficiente.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, coşurile de gunoi au fost amplasate de operator în baza contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubritate încheiat în august 2020.

"Coşurile defecte sau distruse au fost înlocuite, iar în zonele în care s-a constatat că acestea sunt insuficiente, numărul lor a fost suplimentat. Noile coşuri au culoarea verde şi sunt rezistente la intemperii", a transmis Primăria.

Municipalitatea a îndemnat orădenii ca "în cazul în care constată defecţiuni ale coşurilor de gunoi sau lipsa acestora, să sesizeze Primăria Oradea prin aplicaţia Oradea City Report sau direct operatorul de salubritate RER Vest".

Noile coşuri de deşeuri stradale au fost montate pe străzile Traian Moşoiu, Piaţa Emanuil Gojdu, Independenţei, Aleea Emanuil Gojdu, General Magheru, Tudor Vladimirescu, Piaţa 1 Decembrie precum şi în zona podurilor Sfântul Ladislau şi Centenarului respectiv pe promenada de pe malul drept al Crişului Repede.

Conform comunicatului, până la finalul anului operatorul de salubritate va monta în oraş, în funcţie de necesităţi, încă 240 de coşuri de gunoi.