În Bihor numărul total al îmbolnăvirilor cu Covid a crescut la 2.290, după cum arată informarea de sâmbătă a Grupului de Comunicare Strategică, potrivit căruia în ultimele 24 de ore în judeţ au fost depistate 61 cazuri noi.

Diagnosticarea celor 61 persoane a avut loc după 727 teste (312 făcute în laboratorul Spitalului Judeţean, 290 la Spitalul Municipal din Oradea şi 125 la Marghita), dintre care 35 au fost repetate pentru bolnavi confirmaţi anterior.

Între cele 61 persoane sunt şi două asistente ale Spitalului Municipal din Oradea, 8 bihoreni care s-au testat la cerere, dar şi alţi 10 care au apelat la Ambulanţă pentru că se simţeau rău, având simptome de Covid.

Noii diagnosticați provin din localitățile: Oradea, Aleșd, Batăr, Buntești, Marghita, Suplacu de Barcău, Câmpani, Tileagd, Popești, Abram, Leș, Nojorid, Alparea, Borod, Lugașu de Jos, Brusturi, Diosig, Tăuteu, Căbești, Tarcea, Budureasa, Tinca și Hidișelu de Sus.

Bihorul a fost inclus şi sâmbătă în lista judeţelor unde au fost înregistrate decese, fără ca numărul acestora să fie precizat, dar sursele BIHOREANULUI arată că în ultimele 24 de ore au încetat din viaţă trei pacienţi cu Covid ai Spitalului Municipal din Oradea, bilanţul deceselor ridicându-se astfel la un total de 71, de la începutul pandemiei.

De menţionat că unul dintre bihorenii cu Covid decedaţi în ultimele 24 de ore nu a murit din cauza bolii, ci s-a sinucis, aruncându-se de la etajul VI al clădirii din strada Coposu, unde fusese internat marţi. El suferea şi de etilism cronic, hepatită toxică şi tulburări de comportament.

Pe de altă parte, în Spitalul Municipal au mai fost vindecaţi încă 45 de pacienţi, ceea ce ridică totalul cazurilor Covid rezolvate aici la 1.177. Sâmbătă dimineaţă, în această unitate erau internate 420 persoane, iar în judeţul Bihor erau 1.041 cazuri active (persoane nevindecate).

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 1.365 noi cazuri descoperite şi încă 32 decese, ceea ce ridică totalul îmbolnăvirilor la 85.833, iar al deceselor la 3.359.