Lucrările executate în cadrul proiectului Aparegio vor fi suplimentate cu 7 milioane euro. Consiliul Local a aprobat marţi cu unanimitate de voturi folosirea sumelor economisite în urma licitaţiilor pentru atribuirea lucrărilor pe lucrări suplimentare pe raza municipiului.

Printre acestea se numără extinderea reţelelor de apă şi canalizare în zona Grigorescu (străzile Angel Saligny, Thomas Halva Edison, Straub Ferenc Bruno), Calea Borşului şi Episcopia Bihor. În plus se vor executa lucrări de protecţie a sursei de apă de la Uzina de Apă 4 împotriva infiltraţiilor de apă uzată din aglomeraţiile urbane invecinate.

Facilităţi pentru investitori

Tot în şedinţa de marţi, aleşii orădenilor au aprobat schema locală de ajutor de minimis pentru investitorii din parcul industrial aplicabilă în perioada 1 iulie 2014 - 31 decembrie 2020. Potrivit hotărârii adoptate, firmele vor putea beneficia de scutiri de taxe pe clădiri şi terenuri vreme de trei ani consecutivi în limita sumei de 200.000 euro pentru fiecare investitor, respectiv 100.000 euro în cazul întreprinderilor specializate în transportul rutier de mărfuri.

Printre altele, de facilităţile fiscale ale Primăriei pot beneficia firmele care nu au primit ajutoare de minimis în ultimii trei ani sau, dacă au beneficiat, acestea nu depăşesc cumulat suma de 200.000 euro, nu intră în categoria întreprinderilor în dificultate şi nu a fost emisă împotriva lor decizii de recuperare a ajutorului de stat.

La pod "nou", conducte noi...

Printre hotărârile adoptate joi s-a mai numărat şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici de la lucrările de reabilitare a reţelelor termice primare de sub podul Ferdinand. Termoficare Oradea îşi doreşte înlocuirea conductelor cu ocazia lucrărilor de reabilitare a podului programate să demareze cel târziu în toamna anului viitor.

Estimată la 450.000 euro, investiţia vizează înlocuirea reţelei primare pe o lungime de 72 metri cu conducte preizolate şi reabilitarea a două cămine pentru vane. Durata de execuţie a lucrărilor este de o lună.