Percheziţiile de miercuri vizează 16 persoane bănuite de fapte de corupţie, iar pentru dovedirea acestora se desfăşoară 36 de percheziţii la două instituţii publice, dar şi la sediile unor societăţi comerciale, cabinete medicale, respectiv la locuinţele persoanelor bănuite în dosar.

Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că, pe lângă Casa de Pensii, cea de-a doua instituţie percheziţionată de poliţişti este Primăria din localitatea Avram Iancu.

Aceleaşi surse au specificat că, în urma monitorizării, în ultimele două săptămâni, anchetatorii au identificat nu mai puţin de 700 de şpăgi primite de persoanele cercetate în acest dosar.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Bihor, cele 16 pesoane vizate de anchetă sunt bănuite de dare şi luare de mită, ele urmând să fie ridicate pentru audieri.

Este vorba de medici care lucrau în comisia de expertiză medicală a Casei de Pensii, dar şi de viceprimarul comunei Avram Iancu, Dan Chirla, bănuit că intermedia şpăgi pentru facilitarea dosarelor de pensii pe motive medicale.

"Totodată, concomitent cu efectuarea percheziţiilor vor fi puse în aplicare 50 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de dare de mită", arată comunicatul Poliţiei.

Pentru dovedirea suspecţilor, desfăşurarea de forţe este masivă. La descinderi participă 120 de poliţişti de la Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Criminalistic, Serviciul de Investigaţii Criminale, Biroul de Control Intern, de la Poliţia Municipiului Oradea, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi de la B.C.C.O. Oradea.

Poliţiştii beneficiază şi de suportul tehnic al D.G.A. - structura centrală, al Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi, de asemenea, de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.