În judeţul Bihor au fost diagnosticate în urma testelor PCR efectuate în ultimele 24 de ore încă 71 de persoane infectate cu Covid, a informat joi Grupul de Comunicare Strategică, un număr mare de noi îmbolnăviri. În judeţul nostru, recordul de cazuri descoperite într-o singură zi 85, a fost raportat pe 20 august.

Bilanţul cazurilor Covid înregistrate în Bihor se ridică, astfel, la un total de 2.185 îmbolnăviri de la începutul pandemiei.

Judeţul Bihor a fost inclus şi joi de către GCS pe lista judeţelor unde s-au înregistrat decese în ultimele 24 de ore, fără ca numărul acestora să fie precizat. Sursele BIHOREANULUI afirmă, însă, că în acest interval de timp şi-au pierdut viaţa încă 5 pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea, unitate exclusiv anti-Covid, fără a da detalii privind vârsta şi eventualele comorbidităţi ale acestora. Cu cele 5 decese recente, bilanţul de la începutul pandemiei se ridică la 68 pierderi de vieţi pe fondul infectării cu Covid.

Tot sursele locale arată că în ultimele 24 de ore în Bihor s-au făcut 562 teste, în timp ce GCS precizează că în cazul a 25 de analize a fost vorba despre repetări ale testelor pentru persoane confirmate anterior cu Covid.

În ce priveşte cele 71 noi îmbolnăviri, între persoanele afectate sunt şi un angajat UPU-SMURD revenit din concediu, 7 pacienţi ai Spitalului Judeţean, 4 pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea dependenţi de dializă şi unul al Centrului Oncologic, 10 pacienţi de la spitalul din Aleşd, 2 de la spitalul din Beiuş şi unul de la spitalul din Salonta.

Aceste 71 persoane au domiciliul în Oradea, Vârciorog, Aleşd, Ţeţchea, Sânnicolau Român, Buduslău, Măgeşti, Valea lui Mihai, Beiuş, Ceica, Sâmbăta, Remetea, Roşia, Tărcaia, Lunca, Oşorhei, Nojorid, Ştei, Pocola, Tulca, Cefa, Pomezeu, Drăgăneşti, Curăţele, Brusturi şi Salonta.

În ultimele 24 de ore, în Spitalul Municipal din Oradea a fost declarat vindecat un singur pacient, numărul cazurilor Covid rezolvate de la începutul pandemiei şi până în prezent fiind, aici, de 1.130.

Joi dimineaţă, în spitalul orădean erau internate 432 persoane, iar în judeţul Bihor erau înregistrate 928 cazuri Covid active (persoane nevindecate, purtătoare ale virusului).

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 1.504 noi îmbolnăviri, ceea ce înseamnă un nou record la nivel naţional, şi 38 decese, numărul total al cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei urcând astfel la 83.150, iar al deceselor la 3.459.