Un tânăr în vârstă de 20 ani din Bihor a ajuns la spital în urma unui accident rutier produs duminică seară în localitatea Peştiş. Tânărul se urcase pe motocicletă băut şi fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi a acroşat poarta unui imobil.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, accidentul rutier s-a produs duminică seara în jurul orei 22.30 şi a fost semnalat la 112.

"La fața locului, polițiștii au constatat că un tânăr de 20 de ani, localnic, în timp ce conducea o motocicletă, pe D.N.1/H, în localitatea Peștiș, dinspre localitatea Aleșd, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi pierdut controlul asupra direcției și ar fi acroșat poarta unui imobil din localitate", se arată în informare. 

Testat la locul accidentului, motociclistul s-a dovedit băut, prezentând o concentrație alcoolică de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

"De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule", mai scrie în comunicat. 

Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere. Deocamdată, însă, ancheta are de aşteptat căci imediat după evenimentul rutier, motociclistul a ajuns la spital cu multiple leziuni.

Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd.