Un hoţ dat în urmărire naţională după ce a încasat opt luni de detenţie pentru furtul unui telefon mobil de pe terasa localului Columbus din Pasajul Vulturul Negru a fost prins, duminică, în staţiunea Băile 1 Mai.

Constantin Emanuel Hendre, în vârstă de 19 ani, era căutat după ce, pe 16 aprilie în acest an, Curtea de Apel Oradea l-a condamnat definitiv la opt luni de închisoare în regim de detenţie, pentru comiterea infracţiunii de furt şi nu a fost găsit pentru a fi încarcerat.

Acuzaţia vizează o faptă comisă de tânăr în seara zilei de 13 octombrie 2017, când, profitând de neatenţia petrecăreţilor aflaţi pe terasa localului Columbus din Pasajul Vulturul Negru, a furat un telefon mobil Samsung Galaxy A5 de pe o masă şi a plecat. 

Ulterior, Hendre a aruncat cartela din telefon şi a vândut aparatul pentru 200 lei respectiv câteva pachete de etnobotanice. 

"Telefonul mobil a fost vândut succesiv către mai multe persoane, o parte din acestea fiind identificate prin intermediul exploatării datelor transmise de către furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi audiate în cauză, dar cu toate acestea nu s-a reuşit recuperarea bunului sustras", se arată în rechizitoriul cu care, în octombrie anul trecut, Hendre a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. 

În timpul procesului, hoţul nu s-a prezentat în faţa instanţei, fiind reprezentat de un avocat din oficiu, iar pe 21 martie, el a fost condamnat de Judecătoria Oradea la 8 luni de detenţie.

La aplicarea pedepsei, judecătorul a avut în vedere şi faptul că hoţul nu era la prima faptă, având numeroase furturi la activ încă de pe când era minor. 

În 2016, i s-a aplicat măsura internării într-un centru educativ pe o durată de 1 an, menţinută şi prelungită ulterior pe o perioadă de 2 ani, şi înlocuită, în februarie 2017, cu măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni.

"Instanţa constată că măsurile educative aplicate iniţial inculpatului nu şi-au atins scopul preventiv şi educativ şi, având în vedere perseverenţa infracţională a inculpatului, dispune executarea pedepsei în regim de detenţie ", se arată în soluţia pronunţată pe 21 martie, în acest an, menţinută, ulterior, pe 16 aprilie, şi de Curtea de Apel Oradea. 

Prins în final în Băile 1 Mai, Constantin Emanuel Hendre a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat.