Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au întrerupt seria victoriilor din ultimele etape, cedând, joi seară, la Sibiu, în derby-ul etapei a XII-a a Ligii Naţionale. Bihorenii au pierdut cu scorul de 76-83, în disputa cu echipa locală BC CSU, situată pe locul III al clasamentului.

Jocul a început cum nu se poate mai rău pentru elevii antrenoului Cristian Achim, care în primele cinci minute nu au reuşit să înscrie vreun punct, în schimb au primit 17. Scorul a devenit apoi 20-3 pentru gazde, însă în partea a doua a primului sfert, graţie unor aruncări de trei puncte fructificate, orădenii au reuşit să mai reducă din diferenţă. Astfel, la prima pauză scorul a fost 25-14 pentru gazde.

În sfertul II, orădenii au evoluat mai motivat, au echilibrat disputa, s-au apropiat la patru puncte, scor 35-31, însă în pauza mare s-a intrat cu avantajul de nouă puncte a gazdelor, scor 43-34, după ce aceste zece minute au fost adjudecate de CSM CSU, cu 20-18.

În jumătatea secundă, bihorenii au continuat cursa de urmărire, şi-au adjudecat sfertul III, cu 24-19, astfel că în ultima pauză diferenţa a fost de doar patru puncte între cele două echipe, scor 62-58, pentru CSU Sibiu.

Simţindu-se pe val, elevii antrenorului Cristian Achim au reluat în trombă jocul, s-au apropiat la un singur punct, chiar în primul minut din ultimul sfert. Mai mult, au reuşit să egaleze, la 64, după două puncte şi o liberă transformată de Valeika. De aici însă, jocul a decurs din nou în favoarea sibienilor, care au trecut la conducere, ba chiar s-au distanţat, în final având să câştige cu 83-76.

CSM CSU Oradea a înregistrat, astfel, al cincilea eşec în acest sezon, totalizând în prezent 19 puncte.

Antrenorul Cristian Achim nu l-a putut folosi pe Martin Zeno, accidentat, iar acest lucru s-a văzut. În schimb, a debutat noua achiziţie Kris Richard, care a fost chiar cel mai eficace jucător al echipei orădene, cu 17 puncte înscrise. L-au urmat Gajovic, cu 16 puncte, Pasalic, cu 13 şi Trotter, cu 12 puncte. De la sibieni, principalul marcator a fost M .Pratt, cu 22 de puncte reuşite.  

În următorul joc, CSM CSU Oradea va evolua pe teren propriu, luni, 8 ianuarie, de la ora 18, cu Dinamo Bucureşti.