Oradea şi Sînmartin au rămas fără apă caldă, iar caloriferele s-au mai răcit. O avarie izbucnită miercuri seară la instalaţiile sub presiune a scos din funcţiune unul dintre cele două cazane cu care Electrocentrale încălzeşte municipiul şi comuna limitrofă.

"În jurul orei 19, la unul dintre cele două cazane a avut loc o avarie a instalaţiei sub presiune. Popular spus, ţevile în formă de fagure care trec prin foc agentul termic au cedat, iar cazanul a trebuit oprit şi lăsat să se răcească", a precizat BIHOREANULUI Stănel Necula, administratorul special al Electrocentrale.

La ora publicării acestei știri, centrala funcţiunează cu un singur cazan, fapt pentru care Necula a dispus oprirea furnizării de agent termic pentru apă caldă, pentru a putea asigura încălzirea locuinţelor orădene. Şi aceea în parametri reduşi.

"Astăzi în jurul orei 17 am mărit temperatura de pe retur de la 42 la 44 grade Celsius la solicitarea orădenilor care spuneau că este prea frig în apartamente, iar la ora 19 a avut loc avaria. În prezent temperatura de ieşire din centrală a fost redusă de la 105 la 78 grade Celsius, ceeea ce înseamnă undeva la 38 grade Celsius pe retur", a declarat Necula.

Potrivit acestuia, sistemul de termoficare va reintra în regim de funcţionare normal undeva în după-amiaza zilei de joi. "Avem deja în reparaţii un cazan, lucrările vor fi terminate mâine în jurul orei 10, iar acesta va fi şi pus în funcţiune. Undeva în cursul după-amiezii vom putea asigura parametrii necesari pentru încălzire şi furnizarea de apă caldă", a spus Necula.

Sistemul de termoficare orădean se bazează pe trei cazane, din care două în funcţiune în mod curent şi unul de rezervă. Unul dintre cazane a cedat în urmă cu zece zile şi a intrat în reparaţii. Acesta va fi pus în funcţiune joi după care echipele de întreţinere vor începe lucrările la cazanul avariat miercuri seară. Care va sta în rezervă până la următoarea avarie...