La Padel Arena Oradea s-au desfăşurat în perioada 13-15 mai întrecerile primei etape din cadrul Campionatului Judeţean de Padel. La turneu au participat 17 echipe. 

Turneul profesioniştilor a fost câştigat de tandemul Andrei Dărăban - Bogdan Sturzu, care a dispus în meciul decisiv de Horia Matei şi Alex Stohor cu 6-2, 6-4, în vreme ce "bronzul" le-a revenit tinerilor Răzvan Sime şi Vladimir Cuc. Profesioniştii din padel-ul bihorean provin din tenisul de câmp, toţi cei patru finalişti fiind foşti tenismeni, cu performanţe notabile în sportul alb, unde activează acum ca antrenori. 

Clasament Nivelul 1 – Profesionişti:

1. Andrei Dărăban / Bogdan Sturzu

2. Horia Matei / Alex Stohor

3. Răzvan Sime / Vladimir Cuc

4. Lucian Baciu / Nimrod Nemeş

Cel mai mare număr de echipe participante, zece, s-a regăsit la nivelul 2, rezervat amatorilor. S-a jucat în două grupe a câte cinci echipe, primele patru din fiecare grupă reuşind să acceadă în sferturile de finală.

După şase victorii consecutive, fără set cedat, două echipe s-au regăsit în finală, adică cele care au şi câştigat grupele din care au făcut parte: Spiros Baltsavias şi Neluţu Maticaş vs. Victor Mihalcea şi Nicu Nicolae.

Dublul Baltsavias / Maticaş a făcut un joc excelent şi s-a impus cu 6-1/6-2. La viitoarea etapă, programată la finele aceste săptămâni, câştigătorii au anunţat că vor trece la nivelul profesioniştilor. 

Bronzul a revenit dublului format din Daniel Nistor şi Florin Vasile. Marii perdanţi au fost doi tineri, Rareş Secară şi Raul Zaharia. Un turneu excelent au făcut Lucian Popa (tatăl) şi David Popa (fiul), cu un binemeritat loc 5 după disputarea jocurilor de clasament. David are doar 13 ani şi este portarul selecţionatei de fotbal a Bihorului la grupa de vârstă 2009. O prestaţie lăudabilă a avut şi jucătorul de fotbal şi minifotbal Marius Balogh care a încheiat pe locul 3 în grupă împreună cu Alin Torja. 

Clasament Nivelul 2 – Amatori:

1. Spiros Baltsavias/Neluţu Maticaş

2. Victor Mihalcea/Nicu Nicolae

3. Daniel Nistor/Florin Vasile

4. Rareş Secară/Raul Zaharia

Feminin:

1. Savvina Baltsavias/Daria Frăţilă

2. Ale Dărăban/Denisa Bronţ

3. Dana Baltsavias/Mariana Luca

În acest moment jocul de padel este sportul cu cea mai mare expansiune în lume, cu o creştere cu 5% a numărului de jucători de la un sezon la altul.

În weekend-ul următor se organizează etapa a doua, ultima înainte de mult aşteptata Etapă Naţională de la Oradea (27-29 mai).

Organizatorii au un mare număr de cereri pentru organizarea unui turneu de dublu mixt. "Nu ne-am aşteptat ca atât de multă lume să-şi dorească un turneu de dublu mixt, astfel că ne vom conforma, iar în etapa de la acest final de săptămână cred că toţi ochii vor fi aţintiţi pe acest turneu care va aduce de o parte şi cealaltă a fileului jucători şi jucătoare cu notorietate în tenis", a spus Spiros Baltsavias, promotorul jocului de Padel în Bihor. 

"Pentru început suntem foarte mulţumiţi. A fost un nivel peste aşteptările noastre. Sigur că numărul de jucători este mult mai mare, însă absenţa lor de la turneu se explică prin seria de evenimente programate concomitent cu această primă etapă. Îi aşteptăm la turneul de la acest final de săptămână", a conchis Spiros Baltsavias, referindu-se la Etapa a II-a programată în perioada 21-22 mai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!