Proiectul construirii unui bloc turn pe amplasamentul dintre străzile Evreilor Deportați, Crinului, Mihail Kogălniceanu și Constantin Tănase, în vecinătatea clădirii fostei fabrici Lemnul, supus dezbaterii publice pe portalul Primăriei, a dispărut ca și cum nici nu ar fi existat.

Schițele menite să stea la baza viitorului Plan Urbanistic de Detaliu pe baza căruia firma Confecții Vaslui vrea să construiască un bloc cu 7 etaje în această zonă de case au fost șterse săptămâna trecută de pe portalul municipalității.

În doar o săptămână, documentația adunase nu mai puțin de 12 adrese cu obiecțiuni din partea riveranilor, așa că urbaniștii au scos-o de pe site înainte ca Primăria să fie inundată cu reclamații.

Vecinii s-au pronunțat împotriva proiectului pe considerentul că viitorul ansamblu de imobile va aglomera și mai mult zona, le va umbri casele și va pune presiune pe rețeaua de apă pluvială, care nici acum nu face față în cazul unei ploi mai serioase.

Dacă va dori să insiste în continuare cu această investiție controversată, arhitectul clujean Eugen Pănescu - cel care a conceput Planul Urbanistic Zonal al Centrului Istoric stabilind regimul de înălțime în zonă, pe care tot el l-a încălcat, când a propus construirea unui bloc cu mai mult de două etaje - va trebui să găsească răspuns la fiecare obiecțiune a orădenilor înainte să depună o nouă documentație la Primărie. Cum timpul este scurt, probabil o va face abia la anul. Sau la mulți ani...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!