Pentru a doua oară de la începutul crizei sanitare, în judeţul Bihor nu a fost depistată, în ultimele 24 de ore, nicio persoană infectată cu coronavirus, ceea ce s-a mai întâmplat, în premieră, joia aceasta.

"Sâmbătă dimineaţă, în Bihor avem înregistrate 481 persoane confirmate Covid pozitive, cumulat de la începutul crizei, acelaşi număr din ziua precedentă. Testele făcute ieri (n.r. – vineri) au avut rezultate negative", au declarat BIHOREANULUI surse medicale.

În ultimele 24 de ore a continuat să crească şi numărul pacienţilor vindecaţi, cu 39 de persoane, astfel că bilanţul a ajuns, sâmbătă dimineaţă, de la 309 vindecări înregistrate în ziua precedentă, la 348.

În prezent mai sunt internaţi 176 bihoreni, din care 130 în Spitalul Municipal din Oradea, iar 46 în secţia exterioară a acestuia, amenajată la hotelul Ceres din Băile 1 Mai.

În ce priveşte numărul deceselor înregistate în Bihor de la începutul pandemiei, acesta a rămas şi sâmbătă de 15, la fel ca în prima zi a săptămânii (cu menţiunea că un deces a fost raportat greşit, al unei sătmărence căreia doar i-a fost făcută analiza PCR la laboratorul Spitalului Municipal din Oradea, fără să fi fost internată aici).

Pe de altă parte, în cele două centre de carantină rămase active (hotelul Iris din Şoseaua Borşului şi hotelul Mureşul din Băile Felix) erau cazate sâmbătă dimineaţă 282 persoane, cu 10 mai mult decât vineri, iar asta deoarece prin vama Borş continuă să sosească din străinătate persoane domiciliate în localităţi din Bihor. "Spre deosebire de valul al treilea, de acum o lună, când s-au întors din Marea Britanie şi din Irlanda persoane care nu au avut nici acolo un loc de muncă, ci trăiau din ajutoare sociale sau din furturi şi cerşit, în ultima săptămână s-au întors în ţară persoane care au fost angajate, dar şi-au pierdut joburile din cauza crizei sanitare", au explicat sursele BIHOREANULUI.