Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Ioana Indrieş, accidentul a avut loc luni dimineaţa în jurul orei 4, în localitatea Buduslău. Şoferul autoturismului a pierdut controlul asupra direcţiei într-o curbă, şi s-a lovit de o semiremorcă staţionată pe marginea drumului. În urma impactului, maşina, un Volkswagen înmatriculat în Anglia, a ricoşat într-un stâlp de curent, după care s-a răsturnat în şanţul din partea stângă a direcţiei de mers.

"După producerea evenimentului rutier, şoferul, împreună cu un alt pasager aflat în autoturism, au părăsit locul evenimentului, înainte de sosirea echipei de cercetare, abandonând în autoturism un alt pasager, un tânăr de 20 de ani, grav rănit", a explicat comisarul Ioana Indrieş.

Norocul victimei a fost că un martor al accidentului a sunat imediat la numărul 112, iar la faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj al Ambulanţei, care l-a transportat la Spitalul municipal Marghita şi apoi la Spitalul Clinic Judeţean Oradea. "Tânărul a suferit leziuni şi plăgi la nivelul membrelor respectiv un traumatism cranio cerebral. A fost internat în secţia de neurochirurgie a spitalului", a declarat dr. Hadrian Borcea, purtătorul de cuvânt al spitalului.

În urma verificărilor, poliţiştii l-au identificat pe şoferul fugar, Tiberiu Şerban, un tânăr de 24 de ani din municipiul Marghita, stabilind totodată că acesta nu posedă permis de conducere eliberat de autorităţile române. Şoferul a fost prezentat la sediul Poliţiei Marghita, pentru audieri.