Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, comisarul şef Dan Lazăr a anunţat, vineri, că poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat de 53 ani din judeţul Botoşani anchetat pentru uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit sursei citate, bărbatul s-a prezentat joi seara, în jurul orei 7, la PTF Borş cu intenţia de a ieşi din ţară. El se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Italia marca Saab pentru care, iar la controlul de frontieră a prezentat certificatul de înmatriculare şi asigurarea tip "carte verde" emisă de o firmă de asigurări din Elveţia.

"Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea poliţei de asigurare motiv pentru care au fost extinse verificările prin intermediul ofiţerilor din cadrul Punctului de Contact Oradea", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că autoturismul a fost asigurat în Italia până în data de 24 decembrie 2006, iar după această dată nu a mai fost emisă nici o poliţă de asigurare pentru acest autoturism.

"Având în vedere cele constatate, şoferului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, cercetările fiind supravegheate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea", a mai spus comisarul şef Dan Lazăr.