Ministerul Dezvoltării a anunțat aprobarea unui proiect de 30,62 milioane lei depus de Consiliul Județean Bihor pentru reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a Spitalului de Psihiatrie din Nucet. Banii provin din fonduri europene asigurate prin componenta Valul Renovării din cadrul PNRR.

Anunțul privind aprobarea proiectului a fost făcut miercuri de Ministerul Dezvoltării, printr-un comunicat care precizează finanțarea prin PNRR a 503 noi investiții în 358 localități din țară, 76 din acestea, în valoare totală de 814,74 milioane lei, fiind eligibile prin componenta Valul Renovării.

Elaborat de CJ Bihor în primăvara acestui an, proiectul prevede reabilitarea, modernizarea și eficientizarea clădirilor Spitalului de Psihiatrie din Nucet. Acestea deservesc aproape 400 pacienți și au fost construite în anul 1956.

Obiectivul proiectului este, pe lângă renovarea construcțiilor, reducerea consumului de energie prin diminuarea pierderilor de căldură, reabilitarea instalațiilor termice, electrice, sanitare și de ventilație, precum și a finisajelor interioare.

Cu o zi înainte ca Ministerul Dezvoltării să anunțe aprobarea acestui proiect, în reuniunea de marți a Consiliului Județean aleșii bihorenilor și-au dat acordul pentru depunerea a încă unuia, tot în beneficiul Spitalului de Psihiatrie din Nucet. În valoare de 962.685 lei, acesta prevede dotarea unității cu echipamente și materiale pentru reducerea riscurilor de infecții nosocomiale și va fi depus tot în PNRR, dar pe componenta Sănătate.

Potrivit raportării conducerii Spitalului din Nucet, în prezent rata de incidență a cazurilor cu infecții asociate asistenței medicale (IAAM) este în această unitate de 2,10%, iar rata infecțiilor cu Clostridium Difficile de 0,7%.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!