Clădirile care adăpostesc Spitalul de Psihiatrie și Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie din Nucet, ambele deservind aproape 400 de pacienți, urmează să fie reabilitate, modernizate și eficientizate energetic cu fonduri europene, prin PNRR.

Aleșii din Consiliul Județean Bihor au votat joi, în unanimitate, la propunerea conducerii instituției, o hotărâre prin care au aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiției. Potrivit unei documentații deja întocmite de firma de proiectare SolarFocus SRL, aceasta ar urma să coste 31,226 milioane lei, cu TVA inclusă.

Într-o conferință de presă premergătoare reuniunii consilierilor, vicepreședintele CJ Bihor Mircea Mălan a spus că imobilele în care funcționează cele două unități sanitare au fost construite în 1956 și deservesc 226, respectiv 160 pacienți, necesitând o reabilitare cuprinzătoare.

„Vom depune proiectul în cadrul PNRR, pe componenta 5, Renovare și reabilitare energetică, și sperăm să fie realizat în timpul cel mai scurt”, a spus Mălan.

Obiectivul proiectului este, pe lângă renovarea construcțiilor, reducerea consumului de energie prin reducerea pierderilor de căldură, reabilitarea instalațiilor termice, electrice, sanitare și de ventilație, precum și a finisajelor interioare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!