Aproape 100 de locuri de parcare au fost amenajate în vecinătatea Parcului I.C. Brătianu din Oradea, pe locul unei construcții care zăcea în paragină, abandonată de la începutul anilor 2000.

Lucrările la parcare fac parte dintr-un proiect de regenerare urbană şi au fost demarate încă din toamna anului trecut, când Consiliul Local Oradea a aprobat coridorul de expropriere al investiţiei.

ruine parcul Bratianu Oradea

"După demolarea ruinelor, s-au realizat zidurile de sprijin către strada Olteniei, s-au făcut lucrările de canalizare pluvială, s-a asfaltat platforma necesară parcării, s-au amenajat scuarurile şi au fost marcate locurile de parcare", arată un comunicat al Primăriei Oradea.

Au fost amenajate 90 de locuri de parcare, din care 6 pentru persoanele cu dizabilităţi şi 6 locuri pentru microbuze. 

De asemenea, au fost montaţi 11 stâlpi cu becuri LED, care asigură iluminatul pentru întreaga parcare.

parcare lansa parcul Bratianu Oradea

"Cu siguranţă aceste locuri de parcare aduc plusvaloare zonei. Aici vor putea parca atât orădenii care vin din alte zone ale oraşului, fie cu copiii, fie să alerge pe pista de tartan din jurul Parcului Brătianu, dar şi turiştii care ajung la aquapark în perioada estivală", a declarat primarul Florin Birta, citat în comunicat.

Municipalitatea a precizat, însă fără a oferi un orizont de timp, că urmează să fie plantaţi un total de 25 de arbori în preajma parcării, dintre care 12 arţari, 9 arţari americani, 2 ulmi şi 2 glădiţe.

parcare lansa parcul Bratianu Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!