În Auşeu se pare că şi primarul comunei, Mitică Lazăr, ar avea talent de smardoi, nu numai şeful Postului de Poliţie, agentul şef adjunct Florin Ianc, cel recent sancţionat de conducerea Poliţiei Bihor cu o simplă mustrare după ce în primăvară a bumbăcit un localnic care îndrăznise să sune la 112 pentru a reclama transporturi nelegale de balast.

Cel puţin asta-i concluzia lui Bihorel, care a aflat că în seara de 14 iulie edilul l-ar fi lovit cu pumnul pe băiatul de 14 ani al unui localnic pentru vina că, după ce împreună cu alţi amici a cerut cheia căminului cultural din Cacuciu Vechi ca să joace acolo ping-pong, nu a mai înapoiat-o primarului.

Luat la întrebări, edilul s-a jurat că nici vorbă să-l fi agresat pe băiat, ci doar l-a prins de tricou şi l-a scuturat, enervat că acesta pierduse cheia şi, mai rău, ar fi fost obraznic. "Când l-am întrebat de cheie, s-a grozăvit zicându-i unui prieten cu care era: «Ce mai vrea şi tipul ăsta?». Mi-am pierdut cumpătul, dar nu l-am lovit, doar l-am scuturat", a zis don Mitică, adăugând că după incident i-ar fi cerut scuze tatălui puştiului.

Care junior numai uşă de biserică n-ar fi, căci a rupt masa de ping-pong şi a spart cu pietre şi geamurile şcolii din sat, başca a mai făcut şi alte prostii, pentru care merita să-l dea pe mâna Poliţiei.

Dar de ce s-o facă, dacă îi poate aplica şi singur "legea"?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!