Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au clasat pe locul II la ediţia din acest an a Memorialului Antonio Alexe, după ce au pierdut, sâmbătă seara, finala turneului, în faţa campioanei en-titre a ţării, U BT Cluj. Formaţia clujeană a fost superioară şi a controlat jocul, doar pe final bihorenii încercând să mai recupereze din ecart.

Primul duel dintre CSM CSU Oradea şi U BT Cluj din noul sezon s-a consumat, mai exact, în presezon, sâmbătă seara, la Oradea Arena, în finala turneului memorial Antonio Alexe.

După ce s-au impus vineri în partidele din semifinale, cele două echipe s-au întâlnit în meci direct, iar orădenii au trebuit să se recunoască învinşi şi de această dată. Echipa clujeană s-a dovedit din nou superioară şi s-a impus cu scorul de 93-84.

A fost un meci controlat de echipa campioană, care şi-a adjudecat primele trei sferturi cu 26-15, 26-23 şi 26-22. Doar pe final, orădenii au încercat o revenire, insuficientă însă pentru a pune în pericol victoria clujeană. Astfel, sfertul al IV-lea a fost adjudecat de roş-albaştri cu 24-15.

De menţionat că trupa pregătită de Cristian Achim nu a mai reuşit aceaşi evoluţie din disputa cu polonezii de la Slask Wroclaw, în jocul CSM-ului apărând mai multe greşeli de această dată.

Totuşi, pentru bihoreni turneul amical din această săptămână s-a dovedit a fi mai mult decât util, pentru că jucătorii formaţiei gazdă şi-au verificat forţele în compania unor echipe care vor juca, la rându-le în cupele europene.

În finala cu clujenii, Kris Richard a fost principalul marcator al CSM-ului, cu 17 puncte, în timp ce Sayeed Pridgett a înscris 14 puncte, iar Donatas Tarolis și Paulius Petrilevicius au încheiat jocul cu câte 13 puncte. De la învingători, cel mai eficace a fost Zavier Simpson cu 25 puncte, în timp ce Kevin Hervey l-a secondat, cu 22 de puncte.

CSM CSU Oradea s-a clasat, astfel, pe locul II al turneului, după clujeni, care şi-au adjudecat trofeul

În finala mică, Slask Wroclaw a depăşit cu scorul de 76-74 echipa KK Igokea şi a terminat pe locul al III-lea.

Clasament final

1. U-BT Cluj-Napoca
2. CSM CSU Oradea
3. Slask Wroslaw
4. KK Igokea

Pentru CSM CSU Oradea urmează acum un ultim joc de pregătire, miercuri, 11 septembrie, cu BC CSU Sibiu, partidă care va avea loc tot la Oradea, dar pentru care ora de start încă nu a fost anunţată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!