Polițiștii din Oradea au reținut un tânăr de 22 de ani pe care l-au prins pe o stradă din oraș, în timp ce șofa drogat și fără a avea măcar permis de conducere. Agenții au constatat și că el se afla la volanul unei mașini pe care o furase „în scop de folosință”, după cum se arată într-o informare trimisă joi de Poliția Bihor. 

„La data de 17 iulie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 22 de ani, din municipiul Zalău, județul Sălaj, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența substanțelor psihoactive”, se arată într-un comunicat trimis de comisarul-șef Alina Fărcuța, purtătoarea de cuvânt al IPJ Bihor. 

Tânărul nesăbuit a fost prins în noaptea de marți spre miercuri, la ora 01, pe strada Fagului din Oradea, de către polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale „în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere și existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv”. 

„În urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, se mai arată în informare. 

Cum rezultatele testelor rapide nu pot fi folosite ca probe, „șoferul” a fost dus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și a consumului unor substanțe interzise.

Din cercetări a reieșit că el furase mașina la volanul căreia a urcat. „Totodată, din investigațiile efectuate de polițiști, a rezultat că, tânărul ar fi sustras autoturismul respectiv, în scop de folosință, în cursul aceleiași nopți, de pe o stradă din municipiul Oradea”, se precizează în comunicat. 

Polițiștii Serviciului Rutier Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!