Muncitorii de întreţinere ai municipalităţii au început să construiască în faţa Primăriei ieslea care va adăposti scena Naşterii Domnului. Acesta este cel de-al 11-lea an consecutiv în care cu ocazia sărbătorilor de iarnă Primăria amenajează în faţa clădirii sceneta concepută de sculptorul Dumitru Paina la sfârşitul anilor 90.

"În cursul acestei săptămâni muncitorii vor finaliza construcţia ieslei astfel încât începând de lunea viitoare profesorul Dumitru Paina, ajutat de studenţi, să poată restaura la faţa locului cele 13 piese cu personaje biblice care formează ansamblul", a declarat Mircea Oaie, şeful Serviciului Administrativ din cadrul Primăriei.

Cele 13 piese care formează ansamblul sunt în prezent adăpostite în depozitul Administraţiei Imobiliare Oradea din strada Barcăului şi trebuiesc revopsite. "Piesele sunt din ghips şi trebuiesc reabilitate pentru că de-a lungul celor 11 luni în care au fost depozitate s-au mai deteriorat", a spus Oaie.

Reabilitarea statuetelor va dura circa două zile, fapt pentru care scena Naşterii Domnului va putea fi admirată începând de miercurea viitoare. "La fel ca în anii precendenţi facem un apel la orădeni să îşi facă poze din afara scenetei fără să se plimbe printre piesele cu personaje biblice, pentru că sunt fragile", a cerut funcţionarul.

Construcţia ieslei din faţa Primăriei şi reabilitarea statuetelor va costa bugetul local circa 200 lei. Suma include inclusiv cheltuielile cu achiziţionarea materialului lemnos şi recondiţionarea pieselor.