Municipalitatea orădeană a început miercuri încasarea taxelor și impozitelor locale, cu cinci zile înaintea termenului de 15 ianuarie anunțat pentru deschiderea ghișeelor.

„S-a reluat încasarea tuturor impozitelor”

Contribuabilii orădeni care vor să înceapă anul fără datorii își pot plăti impozitele încă de săptămâna aceasta.

Începând de azi, 10 ianuarie, s-a reluat încasarea tuturor impozitelor și taxelor datorate bugetului local, inclusiv impozitele pe clădiri, terenuri și autovehicule aferente anului în curs, având în vedere că Direcția Economică din cadrul Primăriei Oradea a finalizat mai repede acțiunea de deschidere a anului fiscal”, a anunțat miercuri Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Astfel, orădenii pot să își verifice obligațiile fiscale pe pagina de internet a Primăriei Oradea, www.oradea.ro, prin accesarea secțiunii „Ghișeul online”.

„Primăria Oradea încurajează în continuare plata online a obligațiilor fiscale, cetățenii beneficiind de o reducere de 10% dacă își achită integral impozitele locale datorate pentru întregul an până la data de 31 martie”, se menționează în informarea municipalității.

Plătiți online!

Concret, plata integrală impozitelor pe clădiri, teren și mijloace de transport prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro ori a aplicației „Plata Impozite Mobile Play” atrage o bonificație de 10% în cazul persoanelor fizice și de 8% în cazul celor juridice.

De altfel, obligațiile fiscale datorate de persoanele fizice sunt afișate pe site-ul municipalității direct cu reducerea de 10% aplicată. „Suma de plată afișată este valabilă numai pentru plata online prin www.globalpay.ro/oradea și www.ghiseul.ro! Atenție! Plata prin internet banking nu înseamnă plată online!”, avertizează Primăria Oradea. 

Bonificația acordată persoanelor fizice și juridice va scădea la doar 4% dacă plata se va face la ghișeele Primăriei, Poștei Române ori CEC-ului, ori prin POS, ordin de plată sau internet banking.

Miercuri, în cursul orelor amiezii, la ghișeele de plată din incinta Primăriei încasările decurgeau normal, fără să se formeze cozi.

Funcționarii se așteaptă la o creștere a numărului de plătitori de lunea viitoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!