Vin sărbătorile, vin! Începând cu 1 noiembrie municipalitatea a demarat operaţiunile de montare a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă.

"Oradea va fi împodobită cu 14 kilometri de ghirlande şi circa 300 medalioane şi figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea vor avea diferite forme de brăduţi, fulgi de nea, steluţe, reni, oameni de zăpadă", se menţionează într-un comunicat transmis marți de Primărie.

Potrivit municipalităţii, iluminatul de sărbători va fi montat la toate intrările şi ieşirile din oraş, pe toate bulevardele şi principalele artere de circulaţie din oraş precum şi pe poduri, în parcuri, dar şi în pieţe.

Valoarea lucrărilor şi componentelor aferente iluminatului public de sărbători se va ridica la o jumătate de milion de euro. Iluminatul de sărbători va fi realizat cu ajutorul unor instalaţii tip LED cu un consum înjumătăţit faţă de becurile normale.

Realizarea instalaţiilor electrice luminoase este asigurată gratuit de firma Luxten Lighting conform contractului de concesiune.

Pornirea instalaţiilor de iluminat de sărbători din toată Oradea se va face pe 30 noiembrie, la ora 18, în deschiderea Târgului de Crăciun din Piaţa Unirii.