În Parcul IC Bratianu a început în weekend ediţia din acest an a "Săptămânii europene a sportului" în judeţul Bihor.

Cu acest prilej au avut loc demonstraţii la diferite ramuri sportive. Copii mai mari sau tineri, deja legitimaţi ca sportivi la diferite cluburi orădene, şi-au arătat aptitudinile tehnico-tactice căpătate prin antrenament şi competiţii mai tinerilor lor colegi, elevi în clasele primare de la Şcoala Oltea Doamna şi Liceul greco-catolic "Iuliu Maniu".

Sub comanda prof. Dana Marinău, fetele de la CN Onisifor Ghibu, reunite în "Logo Dans Oradea", au susţinut un program de dans, iar handbalistele de la CS Alfa au făcut o demonstraţie de minihandbal, la comanda prof. Ramona Tăutu.

Baschetul a fost şi el prezent, elevele antrenoarei Ioana Anica de la CS Crişul s-au întrecut astfel într-un joc 3 la 3. Antrenoarea şi preşedinta Federaţiei Române de Karate Kyokushin, Anca Wallmen, a pregătit o demonstraţie de arte marţiale cu sportivii de la CS Gym, iar micii fotbalişti de la CS Rapid-Crişul au arătat ce au învăţat de la antrenorul lor, Zoltan Vigh.

În organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, cu sprijinul Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toţi şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, ediţia din acest an a "Săptămânii Europene a Sportului" va continua până în data de 30 septembrie.

"Evenimentele din 2023 vor fi centrate pe trei piloni importanţi, cei care reflectă schimbările şi direcţiile pe care societăţile le vor urma de acum înainte: Implicare, Incluziune şi Inovaţie. Programul desfăşurat sub sloganul #BEACTIVE promovează în toată Europa un stil de viaţă activ şi sănătos şi a ajuns la ediţia a IX-a. Sport de orice fel, la toate vârstele şi pentru fiecare! Acesta este mesajul #BEACTIVE pentru cetăţeni europeni mai sănătoşi şi fericiţi", se arată într-un comunicat al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, semnat de directorul Petruţ Drăgan.

Vezi mai jos programul!

 

 

 

 

 

 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!