Tinerii care vor să-şi construiască o carieră în Poliţie sunt aşteptaţi la sediul Poliţiei Bihor şi al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, unde a început selecţia candidaţilor pentru concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi ale Ministerului Apărării Naţionale, respectiv Serviciului Român de Informaţii.

Înscrierile şi depunerea dosarelor de candidat se realizează la Serviciul Resurse Umane din sediul Poliţei Bihor, în zilele de marţi între orele 8.30 şi 12.30 şi joi între 11.30 şi 15.30.

Cei care aleg să-şi depună dosarul la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, pe Calea Aradului 2, o pot face în zilele de luni, miercuri și joi, între orele 13.00-15.00.

Pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Academia Tehnică Militară, Institutul Medico-Militar, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” cererile de înscriere se vor primi până la 26 mai 2017.

Pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca, data limită la care se pot face înscrieri este 21 iulie, iar pentru Şcoala de pregătire a agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea, data limită a depunerii dosarului este de 11 august. 

Pentru candidaţii care optează pentru mai multe instituţii de învăţământ, rezultatul evaluării psihologice şi fişa medicală se depun în copii certificate pentru conformitate cu originalul în dosarele distincte.

Candidaţii la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” trebuie să îndeplinească inclusiv criteriile de recrutare şi selecţionare mediatizate prin oferta publică de şcolarizare a Serviciului Român de Informaţii, care este disponibilă la adresa http://animv.ro/licenţă, la rubrica "Admitere 2017".

Condiţiile legale de participare, etapele de recrutare şi selecţie şi alte informaţii utile se găsesc pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. Informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon 0259-403.111 sau 0259-403.116.