Sezonul 2022-2023 în fotbalul bihorean a debutat la începutul acestei luni, în zilele de 6 și 7 august, când au fost programate meciurile din primul tur al fazei județene din cadrul Cupei României.

Au fost programate cinci meciuri, fiindcă cele mai bune echipe din județ au fost calificate direct în turul II.

Partidele din turul I s-au desfășurat într-o singură manșă, pe terenul formațiilor considerate mai slab cotate, iar câteva dintre acestea au reușit surpriza, să câștige și să meargă mai departe, în turul II.

Este vorba, în primul rând, de Minerul Șuncuiuș, o echipă din Liga a V-a care s-a impus cu scorul de 2-1 și a reușit să elimine o formație din Liga a IV-a, pe Crișul Aleșd. O altă echipă din Liga a V-a merge mai departe, AS Olcea, formația care a întrecut cu scorul de 3-2 echipa CSC Nojorid Livada.

Scorul cel mai mare s-a înregistrat la Cociuba Mare, unde beiușenii de la CS Bihorul au reușit un 6-0 în fața gazdelor de la CS Izvorul.


Rezultatele complete ale primului tur din Cupa României, faza județului Bihor:

CS Oşorhei - Universitatea Oradea 2-0
CS Diosig - Vulturii Săcueni 2-0
AS Olcea - CSC Nojorid Livada 3-2
Izvorul Cociuba Mare - CS Bihorul Beiuş 0-6
Minerul Şuncuiuş - Crişul Aleşd 2-1


Echipele calificate direct în turul II sunt: Crişul Sântandrei (câştigătoarea ediţiei trecute), Viitorul Borş (finalista ediției trecute) şi Foresta Tileagd (semifinalistă în ediţia trecută).

Partidele din turul II sunt programate în acest sfârșit de săptămână, sâmbătă și duminică, și vor cuprinde jocurile: Minerul Şuncuiuş - Foresta Tileagd, AS Olcea - CS Bihorul Beiuş, CS Oşorhei - Crişul Sântandrei și CS Diosig - Viitorul Borş.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!