Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, joi, că poliţiştii au întocmit dosare penale pe numele a două persoane care, în timpul unei acţiuni a poliţiştilor în pieţele din municipiu, au fost prinse cu peste 40 de cutii cu petarde şi pocnitori asupra lor.

"Un orădean de 31 de ani a fost depistat având asupra sa 2.520 de petarde de două tipuri diferite ambalate în 40 de cutii, iar o orădeancă de 58 de ani cu 500 de petarde", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În ambele cazuri, poliţiştii Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei municipiului Oradea, au început urmărirea penală împotriva deţinătorilor. În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au mai aplicat 15 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 2.382 lei.

Vânzarea obiectelor artizanale şi de distracţie fabricate sau confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate special amenajate.

"Deţinerea şi vânzarea de petarde şi pocnitori este considerată infracţiune şi se sancţionează cu pedeapsă cu închisoarea între 3 luni şi 1 an", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.