Toate cele 143 secţii de votare din Oradea şi cele 8 din Sînmartin, aceleaşi ca la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, au fost deschise duminică dimineaţa la ora 7.00, cu punctualitate de ceasornic, şi fără ca vreunul dintre membrii Birourilor secţiilor să întârzie ori să lipsească, au informat reprezentanţii Biroului Electoral Municipal Oradea şi Biroului Electoral Local din Sînmartin.

În Oradea, numărul total al alegătorilor care figurează pe listele electorale permanente, adică al celor care au domiciliul în municipiu, şi care sunt aşteptaţi să se pronunţe cu privire la unificarea cu Sînmartinul, este de 189.190 persoane. Vor putea vota, însă, şi cetăţenii care au reşedinţa (flotantul) în Oradea, dacă au înregistrat o cerere în acest sens până joi, 7 mai, la Primărie.

În Sînmartin sunt 8.183 cetăţeni cu drept de vot, înscrişi pe listele electorale permanente, şi – la fel ca în Oradea – pot vota şi "flotanţii" cu aceeaşi condiţie existentă şi în cazul celor din oraş.

La acest scrutin se votează pe baza cărţii de identitate, iar programul secţiilor de votare este cuprins între orele 7.00 şi 23.00.

Dată fiind importanţa referendumului, Primăria din Oradea a decis şi organizarea unui eşantion privind prezenţa la vot în toate secţiile de votare, astfel încât periodic acest indicator va fi făcut public, la fel ca la alegerile prezidenţiale.

Pentru ca referendumul din 10 Mai să fie valabil, trebuie să participe la vot 30% din numărul cetăţenilor înscrişi în listele electorale permanente atât în Oradea, cât şi în Sînmartin, iar minimum 25% din voturile cetăţenilor înscrişi în listele lectorale permanente trebuie să fie valabil exprimate.